
02
התלמידים כשומרי סף יורידו את רף האלימות בבתי הספר
(מאת ד"ר מאיה קלמן הלוי ורוזיטל מסרמן אזולאי)
בעקבות גל של דיווחי אלימות במערכת החינוך כתבה שפורסמה באתר "דבר" העוסקת בדיאלוג שבין הורים וילדים על אירועי אלימות, הבעת עמדה הורית ברורה ועידוד הילדים להמנע מתפקיד "הצופה מהצד" ולנקוט בעמדה ברורה ובטוחה (שמחזקת גם את תחושת המסוגלות וגם מפחיתה חוסר אונים).

04
תום האמיצה משחקת בדיצה
מאת רוזיטל מסרמן אזולאי וד"ר מאיה קלמן הלוי
06
כנפיים של חמלה: מאשמה לחמלה עצמית בהורות.

מאמרים ופרסומים
חוסן שהוא עוגן
זוכרים את הימים שדילגנו מבידוד לבידוד וההודעה "הורים יקרים!!" העלתה את הדריכות שלנו? בכתבה הבאה מאת רוזיטל מסרמן אזולאי וד"ר מאיה קלמן הלוי- תוכלו להכיר כלים פרקטיים ומלאי תקווה שיסייעו לכם להאיר את הדרך הלא שגרתית בימי הקורונה. כתבה שפורסמה במוסף "מרגלית" בפורום מומחים ובמרחבי הרשת.
ספרון ילדים וירטואלי לגיל הרך שמסייע לתווך לילדים בגיל הרך תכנים שהפכו לחלק ממציאות חיינו : בידוד, בדידות, עידוד וגם בדיקות קורונה. לשם כך נעזרנו בתום גיבורת הסיפור שמגייסת כוחות לשיתוף פעולה עם אימה מתוך חוויה של משחק, הסחת דעת והנאה. יש מקום לפחד ולהמנעות ולנו כהורים יש תפקיד לסייע, לתווך ולהרגיע... מאת רוזיטל מסרמן אזולאי וד"ר מאיה קלמן הלוי. את הסיפור איירה ביתי האהובה נויה ועשתה זאת בכישרון רב והנאה.

05
כך תייצרו שגרה שפויה לילדים בסבך של מציאות מורכבת
מאת רוזיטל מסרמן אזולאי וד"ר מאיה קלמן הלוי
גל של טרור וימים של עצב ודאגה לביטחון ולמוגנות שלנו ושל יקרנו. בכל המתח, מהדורות החדשות ושיחות שלנו המבוגרים, ילדנו קרובים מתמיד ומרגישים אותנו. לכן, חשוב שנסייע להם לארגן את החוויה באופן רגיש ומותאם.
רובנו מכירים את התחושה הזו כהורים שבסוף יום שגרתי במירוץ חיינו, הילדים כבר נרדמו ופתאום יש שקט שמאפשר לנו לצלול לתוך ים של מחשבות. אנו מריצים חלקי תסריט מהיום שהיה וחושבים על נקודות בדרך שיכלו להראות אחרת, על הזדמנויות שבהן יכולנו להגיב באופן שונה מול ילדינו. במקרים רבים, המחשבות האלו מטרידות אותנו, ואנו עשויים להרגיש אשמה על התנהגות או תגובה שהיינו מייחלים לשנות. כיצד נוכל להתמודד עם המחשבות הללו? מוזמנים לקרוא את המאמר המצורף שכתבתי יחד עם חברה וקולגה ד"ר מאיה קלמן הלוי.

08
הקשר בין דפוסי ויסות רגשות להתנהגות מינית מסתכנת ובריאה בקרב בוגרות צעירות
במסגרת לימודי הדוקטורט אני חוקרת את הנושא החשוב של התנהגות מינית מסתכנת ובריאה. מאמר זה נכתב בשיתוף עם המנחים שלי: פרופ' גיא רוט וד"ר מאיה קלמן- הלוי. מאמר זה מתייחס לחלק הראשון של עבודתנו (מחקרי פילוט) אשר היוו את הבסיס לגיבוש מחקרי הדוקטורט. מחקרים אלו בחנו את הקשר בין דפוסי ויסות רגשות ובין התנהגות מינית מסתכנת ובריאה בקרב בוגרות צעירות.
במחקרי עבר נמצא כי רגש שלילי מפחית את הסיכוי לנטילת סיכון, ועל כן שיערנו כי דפוס ויסות רגשות שבא לידי ביטוי בהתעניינות ברגשות שליליים ובחקירתם, (לעומת דיכוי והימנעות מהם), יהיה קשור לנטייה להימנע מהתנהגות מינית מסתכנת בקרב בוגרות צעירות.
להמשך קריאה, תוצאות ומסקנות- הכנסו למאמר המלא.

פסיכואקטואליה | אביב 2024