top of page

טיפול בילדים 

צעדיו הראשונים של תהליך טיפולי הם בבניית הקשר ויצירת אמון ושותפות. בדיוק כפי שתינוק קטן שחש בטוח לצד הוריו יהיה פנוי לחקור את סביבתו, כך גם ילד שחש ביטחון בטיפול יכול להתחיל בעבודה הטיפולית -לעבד תכנים ורגשות שמעסיקים אותו.

לרוב ילדים מגיעים לטיפול מאחר והוריהם מרגישים שיש קושי בתפקודם או שינוי בהתנהגותם. הקשיים שונים ומגוונים ובאים לידי ביטוי אחרת אצל כל ילד. אם הרגשתם שיש שינוי/ נסיגה בתפקוד ובהתנהגות של ילדכם ועל אף שניסיתם לשנות את המצב, עדיין אתם מתקשים בשגרת יומכם כדאי לפנות להתייעצות,לחשוב יחד את הקשיים ולסגל דרכי התמודדות.

בגיל הרך פעמים רבות תהליך ההתערבות הוא באמצעות הדרכת הורים ובעת הצורך בשילוב עם טיפול רגשי עבור הילד.
 

אז מה קורה שם שהדלת נסגרת? זו שאלה שמעסיקה הורים רבים. בחדר הטיפולים אנחנו נכנסים יחד לעולמו של הילד, באמצעות משחק, תנועה, אנו פוגשים חוויות מחיי היום יום של הילד, מתמודדים איתם יחד, בודקים תגובות נוספות ובוחנים מרחבים חדשים במקום בטוח ומוגן.

בחדר הטיפולים ניתן להביע קשת של רגשות לגיטימיים כגון תוקפנות וכעס, פחד ובהלה שמובאים ומתקבלים בסבלנות והבנה, מתאווררים לחדר ועוברים עיבוד בתהליך הטיפולי, במיכל המוחזק שנוצר בחדר. עולמם הפנימי של ילדים עשיר ודמיונם רווי גמישות וצבע ומכאן שמשחק הוא אזור טבעי ונח עבורם. כפי שאמר דונלד וויניקוט ״במשחק ורק במשחק שהילד או המבוגר אינדיבידואל יכולים להיות יצירתיים ולהשתמש בכל האישיות שלהם, ורק דרך יצירתיות יכול האינדבידואל לגלות את עצמו.״ 

במידה וישנם נושאים שמדאיגים אתכם בתפקוד ילדכם אתם מוזמנים להגיע לחשוב יחד ובמידת הצורך להביא את ילדכם לטיפול.

bottom of page